Posts Tagged ‘event-manager’


And we’re back for an exciting conclusion to the CCIE Troubleshooting series. Just what fate is in store for our heroes? Well, if we’re anything like the Friday the 13th movies, you may need to wait about 20+ years to find out! :)

You’re probably asking yourself, “With the amount of stuff we’ve gone through already, you’re really telling me there’s more to be concerned about?”

Yup, that’s exactly what I’m talking about. So what next then? How about little unexpected zingers that may just confuse, confound and otherwise astound you?

Have you ever rebooted your router/switch and had it reply to you “Would you like to enter basic management setup?” Of course you have. All the time in practice labs! But what if it happened in the middle of your actual lab exam? You DID save your configuration, right? You didn’t see any error messages pop up did you? Well, how about that?

How about a bit of preventive medicine? When you start the day, in SecureCRT that you’ll be using in the lab, I would click on the Session Options and then on the Emulation (under Terminal in the left-hand pane). See the part about Scrollback buffer. Set that to AT LEAST 5000 lines. Gives you the ability to review things you’ve typed or what the router has said, or recreate your steps in case of an emergency.

But back to this dilemma. What do you do? Run in circles, scream and shout? While that may be entertaining, it would scare everyone else in the room and not be overly helpful to your cause! Whatever you do, DO NOT enter the setup mode. Before completely panicking, just do a “show start” and see whether your config was really saved or not!

If it did not save, go check your scrollback and see what error you missed. Then hope you have enough scrollback to reconstruct your configuration. THEN run in circles, scream and shout!

Continue Reading

Tags: , , , ,


CCIE Bloggers